Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

απόψε στην Πετρινού

  Η Μαντινειακή Συμπολιτεία συμμετέχει στην κινητοποίηση των φορέων για το πρόβλημα των σκουπιδιών, την Παρασκευή 14/11/2014 18:00 στην Πλατεία Πετρινού, και καλεί όλους τους δημότες, με την παρουσία τους, να διεκδικήσουν την απεμπλοκή από το πλέγμα συμφερόντων, που εμποδίζει την ορθολογική διαχείριση των απορριμάτων σε όφελος των κατοίκων.



το ψήφισμα της συγκέντρωσης φορέων και πολιτών στο Εργατικό Κέντρο

Στη συνάντηση που είχαν οι παραγωγικοί φορείς και οι πολίτες στις 03-11-2014 κ ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω για το πρόβλημα των σκουπιδιών:
Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα της Αρκαδίας που στις μέρες μας έχει δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Οι φορείς και οι πολίτες που έλαβαν μέρος στις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή  τους στην πολιτική των εκτάκτων αναγκών και προσωρινών λύσεων που ακολουθούν Δήμος και Περιφέρεια. Ξεκινούν αγώνα διαρκείας για να δοθεί μόνιμη λύση για τα απορρίμματα  που θα βασίζεται στην επιστημονική γνώση, στο χαμηλό κόστος διαχείρισης από δημόσιο φορέα και στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών.
  Σ’ αυτή την κατεύθυνση διεκδικούν:
1. Την διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τη δημιουργία ΧΥΤΥ που είναι σήμερα η κυρίαρχη επιστημονική μέθοδος και να αρχίσει άμεσα να υλοποιείται από το Δήμο Τρίπολης αποδεσμευόμενος από τον περιφερειακό σχεδιασμό.
2. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόταση που προωθεί η Περιφέρεια Πελ/σου γιατί δεν αποδέχεται την παραπάνω μέθοδο διαχείρισης, αποκλείει την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, θα αυξήσει σημαντικά τα τέλη καθαριότητας στους πολίτες και θα δημιουργήσει τεράστιο οικολογικό πρόβλημα στην Αρκαδία αφού θα συσσωρεύονται απορρίμματα από όλη την Πελ/σο και όχι μόνο.
3. Θα επιδιώξουν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την άμεση ή έμμεση δημιουργία νέων χωματερών και θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων (Πλάτωμα, Αγία Τριάδα, Λεβίδι, Ρίζες κ.λ.π.).
4. Ο αγώνας θα έχει διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση συγκροτείται ανοιχτή συντονιστική επιτροπή από εκπροσώπους των φορέων και των πολιτών. Ως πρώτη δε ενέργεια καλούν τους πολίτες της Αρκαδίας σε συγκέντρωση στην Τρίπολη  στις 14-11-2014 και ώρα 6 μ.μ. στην πλατεία Πετρινού, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα για μόνιμη λύση που θα προστατεύει την δημόσια υγεία και το περιβάλλον και θα τοποθετεί τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου